')

Jez na Malé Skále není sjízdný

Publikováno
Jez Malá Skála při rekonstrukci
Jez Malá Skála, vstup zakázán

Vodáci plavící se po Jizeře mají průjezd Malou Skalou zase o něco složitější. Kvůli probíhající rekonstrukci není sjízdný maloskalský jez. Lodě je nutné přenést.

Na začátku srpna byla zahájena rekonstrukce jezu na Malé Skále. Stavební práce začaly zatloukáním kovových larsenů. Na počátku prací byl jez se zvýšenou opatrností sjízdný. Šlajsna ale nyní byla zahrazena larseny a situace se proto zásadně změnila. Jedinou možností, která vodákům zbývá, je jez přenést. I zde si ale zhotovitel stavby přichystal nemilé překvapení, protože trasy, kde by se daly lodě pohodlně přenést, jsou zahrazeny mobilnímy ploty. Lodě přenášejte po levém břehu přes plovárnu, kde je vynechané jedno pole plotu.

Stanoviště půjčovny LoděKoza.cz se nachází pod lávkou přes Jizeru, zhruba 200 metrů nad jezem. Krátce po nasednutí do lodi Vás tedy čeká překonání jezu. Bohužel nasedání na jiných místech na Malé Skále dost dobře není možné. Proto bychom Vás rádi požádali o pochopení. Pokud překonáte maloskalský jez, čeká Vás jedinečná plavba po Jizeře.

Publikováno